SAMARBETEN

ASTRO SWEDEN


Astro Sweden levererar mikroskop och lab-utrustning till vården och industrin, såväl som

skolor och privatpersoner. Astro sysslar med naturvetenskap och autdoor-verksamhet för

såväl barn som proffslaboratorier.


Tveka inte att kontakta oss om du har frågor kring din egen utrustning eller tänker köpa nytt!

Vem tar hand om Doktorn? - en grupp för läkare skapad av läkare

 

Vår historia

Vem tar hand om Doktorn? startades i augusti 2017 av  två kollegor- Maria Zetterlund och Jill Taube för att marknadsföra en resa för enbart läkare. Gruppen på Facebook som bildades gav ett stort gensvar och  500 kollegor anslöt sig  under de första fyra veckorna. Kollegornas intresse handlade inte bara om resan,  utan att ett forum hade fötts och att vi grundare genom att bilda detta, också fick ett slags ansvar. Vi har axlat det och har sedan dess drivit detta enormt stimulerande arbete med att samla kollegor, knacka små lufthål på den rustning som "Doktorn" emellanåt både hamnar i och ställer sig själv i och ha ett stort fokus på vår egen hälsa.


Var finns vi?

Facebook-gruppen Vem tar hand om Doktorn?  är vår bas. En sluten grupp för enbart läkare, i olika skeenden i sin utbildning och  karriär- från student till senior. Innehållet formas av medlemmarna själva och vi grundare sorterar och administrerar flödet för en kollegialt vänligt och konstruktiv grundton. Allt är välkommet, men vi har fokus på läkarrollen i stort och inte så mycket om kliniska funderingar.

Vi vill att innehållet ska vara intressant för många i gruppen och lyfter ibland svåra etiska frågeställningar. Anonyma inlägg välkomnas och är frekventa.

Hemsidan heter också Vem tar hand om Doktorn? (www.vemtarhandomdoktorn.se) och här är självfallet alla välkomna att besöka oss.

Varför är vi intressanta?

Som vi ser och har upplevt det allt sedan starten av Vem tar hand om Doktorn? är interaktiviteten i FB-gruppen en stor framgångsfaktor. Att lätt kunna se andras kommentarer och inlägg gör att samtalen blir lätta att följa. Det är som ett stort fikarum, där alla möjliga samtal kan uppstå på ett naturligt och opretentiöst sätt. Vårt namn är också en fråga som inte alls är till fullo besvarat och vi behövs.


Vår verksamhet

Vi har sedan starten både arrangerat mycket själva (resor utomlands och inhemskt, föreläsningar och träffar av annat slag) samt varit flitigt bokade på andras arrangemang MSF (studenter Sjukhusläkarna, AT-läkare mm. Som många fick vi en tvärnit i pandemin, men anpassade oss och har bland annat utvecklat en digital samtalsmodell- DoktorsDialoger och en utbildning till samtalsledare till denna- Facilitatorutbildning som finns annonserat här i Trivius.


Till sist

Alla borde ha utrymme att ta hand om sig, även doktorn, att satsa på sig själv innan en blir sjuk. Utan doktorer- ingen fungerande hälso- och sjukvård!Kontakta oss:

Info@vemtarhandomdoktorn.se